Olen syytön!

Jenna ja Kaneli halusivat yllättää tänään äidin ja isän. Oli aikainen aamu, mutta he molemmat olivat hereillä. He puuhailivat keittiössä tekemässä herkullista aamupalaa. Kaneli kattoi pöytää, Jenna teki ruokaa. -Äiti ja isä tulevat tykkäämään tästä! Kaneli riemuitsi ja asetti keltaisen pöytäliinan pöydälle. Jenna sai mahtavan idean: -Tehdään sellainen lista! Ruokalista! Äiti ja isä saisivat valita niistä mitä ottavat. Kaneli ja Jenna hakivat paperia ja kyniä. Jenna alkoi kirjoittaa hurjaa vauhtia. 

________________________________

Ruokalista:

Vaahtokarkkikuppi

Suklaapallot

?Pirtelö?

Valkosuklaanamit

Suklaamurot

_______________________________

Jenna kirjoitti. Kirjoittamisen jälkeen Kaneli sai koristella ruokalistaa. Sillä välin Jenna kokkaili kaikkia niitä asioita joita listassa oli. -Kokattu! Jenna huusi. -Nyt pitää vain odottaa että äiti ja isä herää. Kaneli huokaisi. Jenna pyyhki vielä kerran pöydän, ja vasta sitten hän oli tyytyväinen. -Käydäänkö herättämässä? Jenna kysyi. Kaneli katsoi pitkään Jennaa. -Ei! Kaneli huudahti topakasti. Jenna tylsistyi odottamiseen, joten meni leikkimään nukeilla. Hän pyysi Kanelia, mutta Kaneli halusi odottaa keittiössä. -Minä otan vain yhden vaahtokarkin tästä kupista. Ei kukaan huomaa mitään. Kaneli kuiski salaa keittiössä ja nappasi suuhunsa yhden vaahtokarkin. Äiti ja isä heräsivät. Jenna juoksi huoneestaan keittiöön. -Onhan kaikki ruoat kunnossa? Jenna varmisti. -On on! Kaneli kurkisti tyhjää vaahtokarkkikuppia ja näytti peukkua Jennalle. Äiti ja isä istahtivat tuolille. Jenna antoi listan äidille ja isälle. -Nam! Ottaisin suklaapalloja, kiitos! Isä nauroi. Jenna kävi hakemassa niitä jääkaapista ja ojensi sitten isälle. -Minä ottaisin yhden vaahtokarkkikupin. Äiti sanoi hienostuneesti. Jenna oli menossa hakemaan, mutta Kaneli laittoi kätensä kupin suojaksi. -Minä voin viedä! Kaneli parkaisi. Isä oli jo aloittanut syömisen, mutta äiti odotti oudon näköisenä annostaan. -Kaneli! Vie se jo! Jenna suuttui. Kaneli ojensi nopeasti kupin äidille.

-Tämähän on typötyhjä! Äiti kummasteli. Jenna kurtisti kulmiaan ja katsoi taas Kanelia. -Mitä! Kuka tuon teki! Jenna! Minä olen oikeasti syytön! Kaneli valehteli. Kaneli pelkäsi että kaikki suuttuisivat jos hän kertoisi että oli oikeasti syönyt kupista kaikki vaahtikset. Jenna alkoi etsiä lisää vaahtiksia kaapeista. Onneksi Jenna löysi pussillisen vaahtiksia. Hän alkoi siirtää niitä kuppiin. Jenna oli ihan hiljaa, Jenna vain ojensi kupin äidille, ja jatkoi hiljaisuuttaan. Kun isä ja äiti olivat syöneet, he halusivat keskustella asiasta. -Miten tässä nyt kävikään? Isä kyseli. -Kaneli söi kaikki karkit! Jenna syytti. Kaneli purskahti itkuun: -Niin tein! Anteeksi! Isä ja äiti halasivat lapsia. -Hyvää ne vaahtokarkit ainakin oli! Äiti kikatti. Asia saatiin kuitenkin sovittua iloisesti, Jenna antoi Kanelille anteeksi. Ja kaikki halasivat toisiaan! 

Kysymykset:

Minkälaisen yllätyksen Kaneli ja Jenna aikoivat tehdä?

Miten yllätys onnistui, ja mikä siinä meni mönkään?

Miksi Kaneli ei halunnut kertoa totuutta? 

Mitä kuitenkin lopuksi tapahtui? 

Tehtävä:

Kata pöytä ja kutsu kaikki syömään. Tee ruokalista.